tiistai 20. helmikuuta 2018

Luonto on lähellä veden äärellä sekä matkalla



Luonto lähellä -porukka lähti miettimään ensimmäiseksi, keitä me olemme ja mitä ryhmiä edustamme sekä työmme puolesta että vapaa-ajalla. Luonnossa liikkuvia totesimme olevamme kaikki, tutuksi olivat käyneet lähimetsät mutta myös kaukaisemmat erämaat. Näiden ryhmien pohjalta mietimme, mitä tarpeita luonnossa liikkujilla voisi olla Lempäälässä. Totesimme, että luontoon voi ja haluaa lähteä jo kotiovelta – tai jopa katsomalla ikkunasta ulos, jos ulkona liikkuminen on vaikeaa. Hieman kauempana ovat puistot, leikkikentät ja työssäkäyntialueet. Jopa teollisuusalueet voisivat tuoda luontoa lähelle arkipäivää. Viherseinät, linnunpöntöt ja hyönteishotellit voivat tuoda vihreyttä kaikkien lähelle. Birgitan polkua ei toki sovi unohtaa – onhan reitti yksi Lempäälän tunnetuista luontokohteista.
Mietimme myös, että vesistöt, niiden saavutettavuus ja läheiset alueet voisivat nousta vielä näkyvämpään osana liikkumista.
Vielä on paljon hienoja ideoita, joita aiomme hioa: satumetsänäytelmät, matkaparkki, ”Puuksio”, koulujen Birgitan polku -oppaat, ympyräreitit ja monet muut ajatukset. Lopputulosta on vielä aikaa hioa puolisentoista päivää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti