maanantai 12. helmikuuta 2018

Retkenjohtajien startti

Perjantaina 9.2 oppaat ja valitut retkenjohtajat kokoontuivat ensimmäisen kerran yhteiseen tapaamiseen. Retkikuntien ja retkenjohtajien nimeäminen oli haastava prosessi: ehdokkaita oli paljon ja toisaalta useita hyviä seikkailijoita olisi haluttu mukaan moneen eri retkikuntaan. Lopulta retkikunnat muodostettiin siten, että yksi henkilö osallistuu vain yhteen retkikuntaan. Retkikunta koostuu retkenjohtajasta ja neljästä seikkailijasta. Lisäksi jokaisella retkikunnalla on henkilökohtainen opas johtoryhmästä. Oppaat ovat retkikuntien käytettävissä tiukoissa paikoissa ja taustatukena tarpeen mukaan.

Retkenjohtajat saivat tässä tilaisuudessa repun ja ”repullisen eväitä” retkikunnan matkaa varten. Kävimme kunnanjohtajan johdolla kärkihankkeiden taustoja läpi ja keskustelimme tulevien suunnittelupäivien käytännön järjestelyistä. Retkikunnille on varattu kolme suunnittelupäivää aikaa koostaa kärkihankkeille tarkemmat matkasuunnitelmat. Matkasuunnitelmia varten retkikunnilla on valmiit yhteiset dokumentit, jotka helpottavat matkasuunnitelmien laadintaa ja auttaa tekemään niistä riittävän konkreettiset. Matkasuunnitelmien tulee sisältää mm. aikataulut ja osatavoitteiden projektisuunnitelmat.

Kärkihankkeet ovat tässä vaiheessa esityksiä ja voi olla, että nimet ja sisällöt muuttuvat vielä ja hankkeita ja teemoja yhdistellään. Retkikunnat ovatkin sopivasti koolla samaan aikaan ja samassa paikassa joka luo mahdollisuuden luontaiselle kanssakäymiselle ja ideoiden vaihdolle.
Tilaisuuden jälkeen retkenjohtajat poistuivat ehkä hieman hämmentyneinä, mutta ideoita täynnä ja innokkaina tulevia suunnittelupäiviä odottaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti