keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Treffit Lempäälässä - päivä 2


Toisena päivänä aloimme muotoilla ideoistamme hieman konkreettisempia. Aikaisemmin muovaillusta keskuksesta päädyttiin miettimään nykyisiä tiloja. Mihin voitaisiin sijoittaa esimerkiksi pop-up-yrityksiä ja toria, josta voi ostaa lähiruokaa? Päädyimme suunnittelemaan valmiin konseptin, jolle voidaan myöhemmin muovailla tiloja.

Konseptin suunnittelu nytkähti selkeästi liikkeelle, kun kärkihanketta alettiin muodostella paperille. Konsepti on laaja ja sisältää monia osia: kahvio, kauppahalli -tyylinen tori, tiloja yhdistyksille, harrastetiloja, start-up ja pop-up-yrityksiä sekä kunnan infotauluja ja nuorisotiloja. Tilojen jakamista jo olemassa oleviin tai rakenteilla oleviin rakennuksiin pyrittiin selvittämään parhaan mukaan.

Hankkeen tavoitteena on saada aikaan laajaa yhteisöllisyyttä ja tukea yrittäjyyttä sekä yhdistystoimintaa. Pääosin hanke vastaa kuntastrategian kohtaan 6.1., jossa puhutaan kunnan yhtenäistämisestä ja kuntakeskuksen elävöittämisestä.

Ryhmä nosti keskustelussa esiin muitakin aspekteja, esimerkiksi uudenlainen kuntalaisfoorumi, joka muistuttaisi sosiaalisen median kanavia oli yhtenä ideana. Kuntalaisfoorumilla aktiivisena toimijana ja moderoijana toimisi kunta, joka vastaa sitä kautta kuntalaisten palautteisiin ja mielipiteisiin. Ryhmä voisi jopa toimia suoraan sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa lempääläläiset-ryhmän tyylisesti.

Ryhmän keskusteluissa on myös noussut esiin tarve saada kuntaan elokuvateatteri ja teatteritilat. Ryhmä toivoo tilojen rakennuttamista kolmannen yläasteen yhteyteen, Kanavan läheisyyteen. Samaa tilaa voitaisiin käyttää monella tavalla ja muutkin konsertit ja kulttuuritapahtumat sopisivat tilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti