tiistai 20. helmikuuta 2018

Treffit Lempäälässä


Lempäälän strategiaan liittyvä kärkihankkeiden työstäminen aloitettiin uudella Virta-kampuksella 19.2. Hankkeemme ”Treffit Lempäälässä” keskittyy Lempäälän yhteisöllisyyden kehittämiseen. Hankkeet on tarkoitus kehittää alusta asti niin, että niille olisi mahdollista löytää myös ulkopuolista rahoitusta ja tätä kautta korostaa myös yksityisen sektorin osaa kunnan elävöittämisessä.
Ryhmämme aloitti tiivistämällä yhteen kuntalaiskyselyiden kautta saadut toiveet. Kuntalaisten toiveet vaihtelivat laajalla skaalalla uimahallista erilaisiin tapahtumiin. Eräänlainen ”kuntalaisten olohuone” vaikutti saavan laajalti kannatusta.
Kuntalaisia kiinnosti myös esimerkiksi toritoiminta, elokuvateatterin saanti sekä kahvila- ja ravintolatoiminta. Toimintaa ja tapahtumia tulisi löytää sukupolvien yli, jokaiselle kuntalaiselle. Yhteisöllisyyttä ja lempääläläisyyttä haluttiin nostaa myös yhä enemmän esiin. Kyselyn mukaan pelkän keskustan lisäksi myös Sääksjärven ja Kuljun kehittäminen olisi tärkeää.
Kuntalaisten arvioiden pohjalta alettiin kehittää kärkihanketta. Ryhmämme alkoi suunnitella keskusta, joka sisältäisi julkisia, yksityisiä ja kolmannen sektorin toimijoita. Keskukseen olisi suunnitteilla nuorisotiloja, joita voisi ylläpitää esimerkiksi nuorten yhdistys. Harrastustilat tarjoaisivat matalan kynnyksen tiloja sisältäen puuaskartelua, mediakerhoa ja muita kerhoja. Samaan yhteyteen olisi tarkoitus sisällyttää kahvio, mahdollisuuksia pop-up-yrittäjyydelle ja start-up-keskus.
Keskuksia pyritään suunnittelemaan eri mittakaavassa ympäri Lempäälää, suurin keskustan lähelle ja erikokoisia keskuksia esimerkiksi Sääksjärvelle ja Kuljuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti