torstai 8. helmikuuta 2018

Seminaarin kakkospäivänä paneuduttiin kuntalais- ja henkilöstökyselyiden antiin

Esimieskaartimme strategiaseminaarin toisen päivän aamuna neukkariin astuttaessa oli mukava tuntea Me olemme yhtä-fiilis. Tutut esimiehet olivat tulleet vielä tutummaksi, ja päivä lähti käyntiin kännykkä- ja tietokonelaturipistokkeiden löytämisen jälkeen reippaasti. Edellisen päivän hankeaihiot oli kuin tilattuna siistinä esityksenä yhdessä, elämykset ja edelläkävijyys-teemojen alla. Esimiehet saatettiin kunnanjohtaja-Heidin ja henkilöstöjohtaja-Aulin sparraamina yhteisen keskustelun myötä kartalle, josta lähdettiin varmoin askelin kohti yhteistä matkaa; "tikkareita" saaden ja jakaen. Ideoista hankeaihioihin  ja siitä askel kerrallaan kohti toteutusta tehtävärastien kautta eli tiekartta tuli kaikille tutuksi.


Päivän yksi kohokohta oli kuntalaistilaisuuksissa, kyselyissä ja eri yhteyksissä kootun mittavan ja kiinnostavan aineiston läpikäynti pienryhmissä (kiitos Leila, Liisa ja Toni) jaotellen ideat toisaalta jo toteutuneisiin, hankkeisiin kytkettäviin ja osa muulla tavalla käsiteltäviin. Yksi toive nousi ylitse muiden: uimahalli, josta ilolla ryhmämme totesi sen olevan toteutuksessa. Hienoa oli huomata kuntalaisten ajatusten yhteneväisyys uuden kuntastrategiamme kanssa eli Lempäälä kunta pystyy sanomaan moneen asiaan KYLLÄ. Yhteisen starttimme päätösrasti huipentui uusien kärkihankkeidemme retkikuntien jäsenten ehdottamiseen omien palvelualueiden ja prosessien johtoryhmien toimesta. Teemaan sopivia henkilöitä ehdotettiin mukavasti sekaisin samalla kun käytiin äänestämässä yhteiselle strategiaretkelle sopivaa # -tunnusta ehdotuksista.


Intensiiviset kaksi päivää vastasivat sille asetettua tavoitetta - koimme yhdessä elämäyksiä ja  edelläkävijyyttä. Ja seuraavaa rastia odotellaan vanhan lempääläisen sananlaskun sanoin: "...joka ei mitään tee ei sille mitään satukkaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti